Diversity Day

Foto-expo als statement tegen online haat

In het kader van Diversity Day 2023 ontwierpen en realiseerden wij de tentoonstelling #IKBENKUNST van fotografe Nicky Angelina. Zij maakte een fotoserie naar aanleiding van heftige reacties op het standbeeld ‘Moments Contained’ van Thomas J. Price. De boodschap: het standbeeld gaat over de sterke vrouwen uit de fotoserie van Nicky, zij zijn kunst. 

De basis van de expo bestond uit 26 portretten die op ware grootte en op ooghoogte met de bezoeker werden tentoongesteld. Door minimale stalen voeten en lichte frames zweefden de beelden in de ruimte. 

De ruimte zelf was trechtervormig, met achterin een wand met voorbeelden van de online haat die de aanleiding vormden van de serie. De portretten staan pontificaal voor de teksten opgesteld en komen op de bezoeker af. Er ontstaat zo letterlijk een positieve beweging vanuit de haat naar buiten toe. 

In de ruimte was een zithoek ingericht waar gesprekken plaatsvonden rond het thema. Stickers rondom het beeld op het plein nodigden uit om deel uit te maken van de beweging: #IKBENKUNST!

Status: Opgeleverd 2023

Rol Aanpact: Ontwerp en realisatie

Samenwerking: Grafisch ontwerp door MILC, een initiatief van Kongsi

Opdrachtgever: Centraal station Rotterdam

Locatie: Centraal Station, Rotterdam

Foto’s: Nicky Angelina en Michelle Urbiztondo